Asigurarile 'destepte' cuceresc Romania

Data publicarii: 26-09-2012 | Finante-Banci

Fie ca vorbim de atragerea lor ca si clienti sau fidelizarea celor existenti prin intermediul serviciilor de asigurari oferite cu ajutorul aplicatiilor dedicate, profilul clientilor utilizatori de smartphone nu a fost neglijat de asiguratorii romani.

 Noua aplicatii dedicate asigurarilor au la dispozitie utilizatorii romani de iPhone sau iPad. Fie ca vorbim de aplicatii complexe ce ofera servicii variate sau doar de simple unelte de care o companie din domeniu si-a legat numele pentru promovare, 6 asiguratori romani, un broker de asigurare si Media XPRIMM sunt prezenti in AppStore cu aplicatii dedicate utilizatorilor iOS.

Serviciile oferite pornesc de la prezentarea produselor, posibilitatea identificarii retelei de sucursale prin intermediul hartilor interactive si a pozitiei GPS, informatii si pasi de urmat in caz de dauna, optiunea de a notifica un eveniment asigurat, notificari la expirarea politelor, si merg pana la optiunea de a achizitiona online anumite tipuri de polita.

Raportata la numarul de companii din piata si la profilul tentant al utilizatorilor produselor Apple, prezenta asigurarilor in AppStore indica un potential in acest domeniu. Mai mult, aplicatiile prezente sunt un prim pas, optiunile de dezvoltare si diversificare a acestor produse fiind enorme.

AXA, impreuna pentru copil

Singura legatura a acestei aplicatii cu asigurarile o reprezinta dezvoltarea si promovarea acesteia de catre AXA Life Insurance. De fapt, aplicatia este o forma de promovare a produsului de asigurare dezvoltat de companie, "Start Protector", sub forma unei unelte de management al programului si activitatilor copiilor.  Dincolo de caracteristicile si utilitatea aplicatiei singura sectiune dedicata asigurarilor ne ofera detalii cu privire la produsul  "Start Protector - Cel mai avantajos plan de protectie financiara si de economisire prin care ii asiguri copilului tau un viitor mai bun, in cuplu". Din pacate, accesul la datele de contact ale companiei sau la detalii cu privire la produs sunt imposibile, dar dezvoltarea acestuia plaseaza compania in randul asiguratorilor romani prezenti in AppStore.

BCR Viata

Singura aplicatie ce ofera servicii directe clientilor sau poten-tia-lilor clienti in domeniul asigurarilor de viata. Utilizatorul poate afla informatii despre produsele si serviciile oferite de BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, modalitatile de plata ale politei de asigurare si poate localiza agentiile teritoriale ale companiei. In acelasi timp utilizatorul are la dispozi-tie si reteaua partenera de clinici medicale in sistem GPS.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: